Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. kolo DOROST: FKM Kahan - Horní Kounice 6:0 (3:0)

12. 5. 2014

21. kolo krajská soutěž dorostu

FKM KAHAN dorost - Horní Kounice 6:0 (3:0)

Branky: Haněl 2, Brychta, Sakánek, Strnad, Yelisseyev

 

Sestava:

Gottwald

Zoblivý, Brychta, Sakánek, Kadaňka

Šmarda, Houser, Elisseyev, Fryščok

Haněl, Tribula

Střídali: Strnad, Nováček, Jakubiček, Syrovátka

Komentář k utkání dodal trenér Zdeněk Strnad:

Do utkání s mužstvem Horních Kounic jsme nastoupili v poněkud pozměněné sestavě (k dispozici nebyli zranění, či nemocní Frecer, Petřivalský, Kozel, díky střídavým startům v jiných mužstvech chyběli také Vodák a Hudec, do sestavy se naopak po delší pauze vrátili Kadaňka, Haněl, Fryščok a Nováček). Konečně se nám tak podařilo nastoupit v základní sestavě bez žáků s jedenácti dorostenci. Díky tomu, že věkové složení družstva soupeře (snad poprvé na jaře) věkově odpovídalo věkovému průměru našeho mužstva, jsme mohli doufat ve vyrovnané utkání. Obě družstva se po celý zápas musela vyrovnat s těžkým terénem způsobeným místy velmi intenzivním deštěm. Po počátečním opatrném vzájemném „oťukávání“ jsme převzali iniciativu a s náročnými podmínkami jsme se díky lepšímu pohybu dokázali lépe vyrovnat a vytvářeli si i šance ke skórování. Tu první, z bezprostřední blízkosti branky, ještě Jirka Houser zahodil. Poté, co si kluci uvědomili, že každá střela na kluzkém terénu je pro brankáře velmi nebezpečná, se nám postupně právě po střelách z dálky podařily vsítit dvě úvodní branky. Soupeř se naštěstí ve hře dopředu neukázal jako příliš nebezpečný a naši branku, kromě dvou rohových kopů, v podstatě neohrozil. Z našich hráčů spadla nervozita a hru po celý první poločas kontrolovali. Soupeři nepomohlo ani vysunutí svého nejlepšího hráče z postu stopera do ofenzívy a nám se podařilo vsítit do poločasu třetí branku. O naše branky v prvním poločase se tak postupně postarali Haněl, Sakánek a Elisseyev.

 

Do druhého poločasu již nejlepší hráč soupeře nenastoupil, nám se dařilo i nadále kontrolovat hru a předvést i na těžkém terénu několik pohledných akcí. Po jedné z nich jsme vsítili naši čtvrtou branku, když se podruhé v utkání trefil Darek Haněl. I z naší hry se však i díky uspokojení z výsledku začala postupně vytrácet kvalita. Oživení na naší straně přineslo až několikanásobné střídání a výsledkem byly další dvě vstřelené branky, o které se postarali střídající Strnad a z penalty Brychta.

 

Doufám, že po pěti prohraných utkáních, neustálých problémech se sestavou, s přístupem některých hráčů, bude toto zasloužené vítězství znamenat obrat k lepšímu.

Pochválit je třeba za předvedený výkon bezchybnou obrannou čtveřici dirigovanou L. Brychtou i jistého gólmana. Ve hře dopředu předvedli několik pěkných průniků agilní Haněl a Šmarda (bohužel, někdy chybělo více klidu a přehledu ve finále). Ve středu hřiště slušně pracovali Houser a Ellisseyev. Oživením v závěru zápasu byl příchod Strnada a velmi příjemně v defenzívě překvapil Nováček.