Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. kolo DOROST: Sokol Přímětice - FKM Kahan 5:0 (2:0)

23. 4. 2014

18. kolo krajská soutěž dorostu

Sokol Přímětice - FKM Kahan 5:0 (2:0)

 

Sestava:

Gottwald

Zoblivý, Brychta, Elysseyev, Šmarda

Jakubíček, Houser, Frecer, Tribula

Strnad

Komentář trenéra dorostu:

Tuto sobotu se na hřišti Přímětic odehrála další smutná kapitola existence „společného“ družstva dorostenců Zbýšova a Zastávky. Je otázkou, zda se ještě dá dorost Kahanu při účasti jednoho hráče ze Zbýšova takto charakterizovat. K utkání jsme odjeli v deseti hráčích, jen díky tomu, že se na poslední chvíli přidal David Gottwald, který před sezonou v týmu skončil (dával přednost florbalu), a druhý celý zápas v jednom dni absolvoval stále ještě hráč žákovské kategorie David Strnad (v neděli pak odehrál během jednoho víkendu ještě třetí zápas). To, co se odehrávalo při vlastním zápase, a ani konečný výsledek nejsou, myslím, v této situaci podstatné. Všem zúčastněným patří poděkování, za účast i bojovnost, kterou během utkání předvedli.

Ostatním (s výjimkou Kadaňky a Vodáka, kteří byli řádně omluveni) bych chtěl také „poděkovat“ za největší zklamání, které jsem za své dlouholeté působení u různých mládežnických družstev zažil. Výmluvy na to, že hráč neví, kdy se hraje v době internetu a mobilů považuji za trapnost. To, že někdo vyžaduje písemnou pozvánku k zápasu, mě uráží. K čemu jsou nám hráči, kteří ani do dorosteneckého věku nepochopili, že fotbal, jako hra jedenácti proti jedenácti, je založena na spolupráci, kolegialitě, spolehlivosti, odpovědnosti, jednoduše na týmovém duchu, že bez něj se hrát tak, aby těšila, nedá a vítězit v ní už vůbec ne. Mám však obavu, že mnozí z těch, co měli v době zápasu v programu „důležitější“ věci, ne všem výrazům z předchozí věty rozumí.

Proto prosím, pokud si tyto řádky vůbec přečtete a pochopíte, aby se k dalším tréninkům a zápasům dostavili pouze Ti z Vás, kteří máte o jedinečné a krásné hře, které se říká fotbal, stejnou představu jako já.