Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. kolo DOROST: FKM Kahan - Sokol Blížkovice 6:7 (2:3)

8. 4. 2014

16. kolo krajská soutěž dorostu

FKM Kahan dorost - Sokol Blížkovice 6:7 (2:3)

Branky: Brychta 2, Hudec 2, Yellisseyev 2

 

Utkání dorostu zhodnotil trenér Zdeněk Strnad:

Ve druhém utkání jarní části soutěže narazilo naše mužstvo na velmi silný a fyzicky vyspělý celek dorostu Blížkovic. Mužstvo soupeře tvořené pouze hráči staršího dorostu se nacházelo na druhém místě aktuální tabulky a dosud nastřílelo všem soupeřům nejvíce branek v celé soutěži.

Přes nespornou kvalitu soupeře jsme však do utkání vstoupili aktivně a ve vyrovnaném souboji jsme zpočátku soupeře předčili v kombinaci. Naopak soupeř nás převyšoval především v důrazu, rychlosti a hrozil zejména z rychlých protiútoků. Naše aktivita byla odměněna úvodní brankou utkání, když se přesnou přízemní střelou k tyči trefil asi z 25 metrů výborně hrající Hudec. Bohužel jsme se však z vedení dlouho neradovali a po našich zbytečných a nevynucených chybách před šestnáctkou soupeře hosté po rychlých výpadech do naší rozhozené obrany vyrovnali a postupně navýšili vedení na 1:3 v náš neprospěch.. V zápase nás udržela naše druhá branka, kterou se po rohu podařilo pohotově vsítit opět Hudcovi.

Do druhého poločasu jsme však nastoupili stejně špatně a nekoncentrovaně jako ve Znojmě. Mnohem kvalitnější soupeř než v minulém týdnu nemilosrdně trestal naši nedůraznost a nedostupování soupeře a postupně navyšoval skóre až na hrozivých 2:7 ve svůj prospěch (díky nesoustředěnosti, špatné komunikaci a špatnému přebírání hráčů jsme soupeře v této fázi nebyli schopni dobře pokrýt ani při autových vhozech, kdy na to bylo dost času). Zápas se zdál být definitivně ztracen a na hřiště nastoupili postupně po prostřídání hráči z naší lavičky - Zelinka, Strnad a Kozel. Tyto změny pomohly naši hru oživit. Zlepšená hra přinesla naši rychlou korekci skóre na 5:7. Od tohoto okamžiku vysokým vedením ukonejšený soupeř značně znervózněl a začal se bát o výsledek, zvláště poté, co musel hrát po zbytečném a surovém faulu v přerušené hře v oslabení. Naši dorostenci ucítili šanci a v závěrečném náporu snížili na rozdíl jediné branky. Naše vzkříšení však přišlo až příliš pozdě a na vyrovnání, které viselo ve vzduchu, již bohužel nezbyl čas.

Hráče chválím za kvalitní hru v prvních 25 minutách a oceňuji jejich bojovnost a nasazení v závěru zápasu. Naopak vůbec nejsem spokojený se skutečností, že nás jedna obdržená branka dostane do útlumu, přestaneme být aktivní, sebevědomí a v našem výkonu převládne zbrklost, nekoncentrovanost, nedůraznost a nepřesnost. Tentokrát si, až na výjimky, slabší chvíle vybrala většina hráčů, včetně brankáře.