Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. kolo DOROST: FK IE Znojmo - FKM Kahan 2:2 (0:0)

31. 3. 2014

 15. kolo krajské soutěže dorostu

FK IE Znojmo - FKM Kahan 2:2 (0:2)

Branky: Ladislav Brychta 2

 

Sestava:

Nováček

Zoblivý, Brychta, Elysseyev, Vodák

Šmarda, Strnad, Houser, Tribula (75. Syrovátka)

Frecer, Zelinka

Komentář trenéra Zdeňka Strnada:

V prvním kole jarní části soutěže jsme se střetli s mužstvem IE Znojmo, které v podzimní části sezóny získalo stejný počet bodů jako naši dorostenci. V prvním poločase se podle tabulkových předpokladů odehrávalo vyrovnané utkání s řadou nepřesností na obou stranách. I přes řadu často nevynucených chyb v kombinaci jsme se postupně dostali do tří vyložených šancí, které však naši útočníci trestuhodně zahodili. Soupeř hrozil zejména z rohových kopů, při kterých těžil z výškové převahy a z většího důrazu před brankou, případně využíval nepřesnosti při rozehrávce z naší obrany. Brankově se v průběhu poločasu nakonec neprosadilo ani jedno z mužstev.

Přestože jsme si o přestávce v kabině důrazně řekli, co je třeba zlepšit, abychom proti průměrnému soupeři získali všechny body, vstoupili jsme do druhého poločasu katastrofálně. Po několika individuálních chybách na pravé straně a nepokrytí hráče v pokutovém území jsme hned na počátku inkasovali. Naše nekoncetrovaná hra však bohužel pokračovala a po té, co přes trojici našich hráčů (zřejmě si dávali přednost) propadl nazdařbůh nakopnutý vysoký míč, kterého se zmocnil soupeřův útočník, jsme prohrávali již dva nula. Teprve za tohoto stavu se naše mužstvo asi 25 minut před koncem probudilo a nadechlo k náporu. Ke změně hry přispělo jednak posunutí L. Brychty do střední zálohy a také fakt, že většině hráčů soupeře došly fyzické síly. V závěru zápasu jsme si větším nasazení a bojovností (bohužel jen některých hráčů) vynutili velký tlak a zatlačili soupeře do defenzívy. Výborný výkon v závěru předvedl především L. Brychta. Díky jeho dvěma brankám se nám podařilo vyrovnat. Přestože jsme si šancí v poslední dvacetiminutovce vytvořili dost i na vítězství, musíme být vzhledem k průběhu zápasu s remízou spokojeni.

Méně spokojenosti však musí být s naším herním projevem – řada nevynucených nepřesných přihrávek, malý pohyb hráčů bez míče , nedostatečné nabízení se do kombinace, špatná fyzická kondice některých jedinců (aktivně do hry se byli schopni zapojit jen občas, po delším odpočinku v hlubokém předklonu, během kterého jsme hráli jako v „oslabení o jednoho až dva hráče“), neschopnost útočníků podržet míč a kvalitně zakončit, to vše naši hru „zdobilo“. Doufejme, že se nám bude dařit tyto nedostatky postupně během sezony díky větší tréninkové píli hráčů odstraňovat. Na příštího soupeře, velmi kvalitní mužstvo z Blížkovic, by rozhodně předvedený výkon nestačil.